Toni Suonsivu Huumoria ja kulttuuria

Olisiko tällainen Suomen lippu hieno?

  • Suomen osavaltion lippu
    Suomen osavaltion lippu

Euroopan unioni kehittyy koko ajan kohti liittovaltiota, ja pian tulee aika, kun vanha itsenäisen Suomen lippu korvataan uudella osavaltiolipulla. Suunnittelin ihan itse jonkinlaisen ehdotuksen uudeksi Suomen lipuksi. Siinä on yksinkertaisesti vanha tuttu Suomen lippu EU:n lipun keskellä. Minusta tuo on aika hieno, vaikka itse sanonkin. Jokaisella EU:n osavaltiolla voisi olla samanlainen, eli oman maan vanha lippu tuossa Suomen lipun paikalla. Toinen vaihtoehto on tietysti se, että mitään osavaltiolippuja ei sallita lainkaan, vaan koko Eurostoliiton alueella käytetään tuota pelkkää sinikeltaista EU-lippua.

 

Tämä on kuitenkin vain yksi asia muiden joukossa, joka liittyy EU:n liittovaltiokehitykseen, eikä siinä mielessä kovin tärkeä. EU:n yhteiseen valuuttaan ja rahapolitiikkaan on totuttu jo hyvin ja se on todettu hyvin toimivaksi. Oman kansallislaulun korvaaminen EU-hymnillä ei varmaan tunnu missään. Tuskin sitä edes huomaa.

 

Joka tapauksessa, tavallisen kansan on turha miettiä näitä asioita liikaa, koska kansan mielipidettä näihin ei kysytä (esim. kansanäänestyksellä). Tämä lippu on vain minun pieni ehdotukseni. Tyytykäämme sellaiseen lippuun, joka Brysselissä päätetään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Olisiko tällainen Suomen lippu hieno?"

Valitettavasti ei, vaikka ansaitset täyden tunnustuksen suunnittelusta. Sinisen sävyt ovat sen verran erilaisia, että lopputuloksessa ne riitelevät. Myös sirppi ja vasara -tematiikka on meikäläiseksi lipuksi ehdottomasti liian uskallettu.

Kellotauluksi tuo olisi ihan pahuksen hyvä toteutus. Jos joku valmistaisi sen (siniset sävyt sopeutettuina), voisin harkita hankintaa vaikkapa saunakamarin seinälle.

Käyttäjän tonisuonsivu kuva
Toni Suonsivu

Kiitos mielipiteestäsi. Totta puhut, olisi pitänyt laittaa sama sininen. Sirpit ja vasarat kuvaavat EU:n todellista luonnetta Neuvostoliiton tyyppisenä, keskusjohtoisena, epädemokraattisena, liittovaltiona.

Jaakko Anttila

Herrat eivät tiedä mitään Euroopan unionista.

Liittovaltio on alusta loppuun UKIPin ja persujen propagandaa, koska seuraavat toimialat kuuluvat yksinomaan Suomen valtion toimivaltaan:

Verotus; opetus,koulutus ja kulttuuriasiat; työmarkkina-asiat, tulopolitiikka ja eläketurva; sosiaaliturva ja sosiaalinen suojelu; sairausvakuutus, terveydenhoito ja sairaanhoito; hoito- ja hoivapalvelut sekä maanpuolustus.

EU on toisaalta vuonna 1957 perustettu ylikansallinen yhteisö, jonka toimivaltaan ovat kuuluneet vuodesta 1957 lähtien yhteinen maatalouspolitiikka ja yhteinen kauppapolitiikka. Vuonna 1987 perustettiin ylikansallisen Euroopan yhteisön sisämarkkinat: henkilöiden, tavaroiden, palvelujen ja pääoman vapaa liikkuvuus; kilpailun vääristämistä ja kartellien muodostamista torjuva yhteinen kilpailupolitiikka; sekä yhteisen ja ylikansallisen politiikan alat maatalouspolitiikka, kalastuspolitiikka,liikennepolitiikka ja ympäristöpolitiikka.

Vuonna 1992 perustettiin hallitustenvälinen järjestö Euroopan unioni, jonka toimivaltaan kuuluivat vuoteen 2009 saakka vain yhteinen ulko- ja turvallisuuspolitikka, yhteinen rahapolitiikka sekä hallitustenvälinen yhteistyö oikeus- ja sisäasioiden alalla, joista viimeksi mainittu on välttämätöntä vapaan liikkuvuuden varjopuolten: laittoman maahanmuuton, ihmiskaupan ja huumekaupan torjumiseksi.

1.12.2009 voimaan tullut Lissabonin sopmus lakkautti ylikansallisen Euroopan yhteisön ja sen toimivaltuudet siirettiin Euroopan unioinille, joka on toisaalta ylikansallinen yhteisö ja toisaalta hallitustenvälinen järjestö. Samassa yhteydessä oikeussubjektin asema siirtyi Euroopan yhteisöltä Euroopan unionille.

Euroopan komissio johtaa ylikansallista yhteisöä ja EU:n neuvosto johtaa hallitustenvälistä järjestöä. Jäsenvaltioiden EU-edustajien (diplomaattien) muodostama valmisteleva komitea valitsee kaikki EU:n asialistalle tulevat asiat.

Sen jälkeen ylikansallinen Euroopan komissio järjestää asiasta julkisen kuulemisen ja antaa sen jälkeen lainsäädäntöehdotuksen Euroopan parlamentille ja EU:n neuvostolle samalla tavalla, jolla Suomessa toimivaltainen ministeriö antaa lainsäädäntöehdotuksen asianomaiselle eduskunnan valiokunnalle.

Jos EU:n neuvosto eli jäsenvaltion hallitukset hyväksyvät Euroopan parlamentin ensimmäisessä käsittelyssä muodostaman kannan, säädösehdotus tulee voimaan Euroopan parlamentin hyväksymässä muodossa. Jos EU:n neuvosto ei sitä hyväksy, asia siirtyy sovittelukomiteaan. Jos sovittelukomitea ei saa aikaiseksi yhteistä kantaa, säädösehdotus raukeaa.

Missä se liittovaltio luuraa?

Käyttäjän JormaVesa kuva
Jorma Vesa

Duoda, duoda, sanoi Nikke Pärmi.

Otan kantaa vain tähän lippuasiaan. En siihen tuleeko Euroopan unionista liittovaltio vai ei.

Jos siis tarvittaisiin Suomi-osavaltion lippua, niin nykyinen sopisi siihen ihan hyvin. Katsokaapa nykyisten liittovaltioiden - esim. Yhdysvaltojen, Saksan, Itävallan jne - osavaltioiden lippuja. Eihän niissä ole mitään yhteistä linjaa, vaan kaikki ovat omanlaisiaan.

Jutun juoni on mielestäni siis se, että minkään liittovaltion ei kannata liikaa yhtenäistää osavaltioiden lippuja. Juuri paikallisuuden korostaminen takaa liittovaltion suosion kansan parissa.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Ainoa oikea lippu on tietenkin sysimustalla pohjalla piskuinen sininen piste. Sitä me olemme, turha yrittää olla enempää. Todellisuus on nieltävä, aina ;∂

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset